Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

söndag 20 juni 2010

Snart är paradiset här!


En annan helmaffig blommande buske i vår trädgård är paradisbusken. Den var sjukt stor när vi flyttade in så vi började klippa ner den lite... Det visade sig att de gick att klippa så att den fick formen av en gigantisk plym. Till midsommar på fredag så har den nog slagit ut för det ska bli fint väder nu. Eftersom julbelysningen sitter kvar ska vi nog tända den framåt midsommarnatten - det kan ju bli jättemysigt med ett rosablommande tak med små lampor bland allt det gröna. Annars är det inte klokt vad långsamt det går i trädgården i år - rosorna har haft knopar i flera veckor nu, men inte en enda utslagen ros! Det har blåst som 17, så nu har jag många idéer om häckar, spaljéer och en pergola som ska sila vinden och göra det behagligare för perennerna. Nå´n gång blir man ju pensionär så att man får tid att göra allt det där.... Naa, lite fortare går det nog. Fast det är klart, i köket står fortfarande köksbänken halvfärdig. Men det har jag accepterat nu. Det är mycket roligare att vara i trädgården med barnen på sommaren!

2 kommentarer:

 1. Heeej!
  Så roligt att hitta dig idag:-)

  Jag är bara inne en snabbis idag, men kommer igen. Din blogg är jättemyyysig!! Och ganska ny, ser jag på antalet inlägg... Välkommen i trädgårdscybervärlden:-)

  Ha det gott! Välkommen in till mig när du har tid! Hillevi.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du gillar min blogg! Nä, jag har inte hållit på så länge men det är ju himla roligt så jag planerar att fortsätta! Hade ingen aning om hur mycket kul det finns på alla trädgårdsbloggar - håller på att utforska! Nu ska jag kolla din:-)!
  Ha de!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails