Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

onsdag 4 augusti 2010

Bruksparken Huseby är skön avkoppling


Ett par mil utanför Växjö ligger Huseby bruk. Det är en trevlig bruksmiljö med slott, stallar, smedja och andra bruksbyggnader. Det fungerar lite som ett museum och har även en liten park som är mysig, men inte alltför välskött. Det gör dock ingenting - det gör bara att man känner att det (och man själv) duger som det är. Att gå genom bågar av spaljerade äppelträd ner till en bänk och sätta sig i solen och dricka en sur-loka (= Loka Citron) i all enkelhet är underbart. Spaljerade äpplen är förresten det mysigaste som finns - slår till och med rosenspaljeer.


2 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk äppelpergola! Fina bilder!
  Anna

  SvaraRadera
 2. De där äppelträdsbågarna är ju en fullständig dröm och bänken vid tegelmuren – där vill man sitta. Jätteroligt att få se utflyktsmål som man kanske en dag kan komma till.
  Hej hej
  /Ann Marie

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails