Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

onsdag 25 augusti 2010

Tankar om tid

Nu har jag fyllt 30 - och det känns jättebra! Ofta känner man dock att tiden går så snabbt, och att den dessutom går snabbare och snabbare ju äldre man blir. Det är väl också därför jag (som alla andra) nu flera gånger fått kommentaren "Jaha, hur känns det nu då? Nu är du verkligen inte någon ungdom längre, utan definitivt vuxen!" Och ja, tiden går fort, men man tenderar att glömma en viktig detalj; att man hunnit med så mycket! Det var min man som sa detta när vi födelsedags-fikade. Han hade i sin tur hört det av en vän. Det gäller att tänka på vad man gjort under tiden som gått, inte på själva tiden. Och ärligt talat, tiden finns ju faktiskt egentligen inte, men alla våra minnen finns ju! Det har hänt otroligt mycket sen jag fyllde 25. Jag har t ex fått två små underbara barn och flyttat till ett hus, gift mig och publicerat min första vetenskapliga artikel. Om man tänker att jag lyckats klämma in allt detta på bara fem år så känns det inte alls som om tiden gått så snabbt. Det har ju hänt så otroligt mycket. Det är som sagt det man gjort; bildat familj, skaffat utbildning, jobb, rest etc., inte tiden som gått, som räknas!

Slutligen vill jag bara framföra till den eventuella läsare som kanske fyllt både 40, 50 eller ännu mer, och som tänker "Lilla gumman, bara 30 och tror att hon kan och har varit med om så mycket - vänta bara... You ain´t seen nothing yet!" Just det! Det är ju det jag menar.

Man ska inte tänka på tiden som gått
utan på det man har gjort

1 kommentar:

  1. Klokt sagt av din mans vän...tid ja den har vi massor av...gäller bara att fånga den, minnas allt man gjort, och allt man har kvar att göra...trots att åren går..och se vad mkt med erfarenheter vi kommer samla på oss.Oavsett ålder..för trots allt är vi lika, I sinnet är man samma. Trots att åren går. Och trettio år, det är yngre än 53, men vem vet det behöver inte betyda att man är mindre belevad för det!!!!! Grattis till de 30!! Och tänk, vad du har mkt kvar av livet..//Karina

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails