Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

torsdag 16 september 2010

Plommonmarmelad

Skördetid är härligt! Årets plommonskörd är gigantisk och för första gången har jag provat att göra marmelad. Så enkelt och så gott! Bara att skala och kärna ur (precis som med avocado - det går lätt), och koka ihop med syltsocker enligt anvisningarna på baksidan! En skål plommon gav fem burkar marmelad - mums!

Hann precis duka fram kex, fortfarande ljummen marmelad och te innan maken och dottern kom in efter en timmes vedstaplande....


P.S. Att man skulle få så många kommentarer om en gammal soptipp! Otroligt - tusen tack alla snälla bloggare!

12 kommentarer:

  1. Ursäkta om det här inlägget kommer flera gånger! I blad blir det helkonstigt när jag försöker använda schema-läggningen på inläggen. Systemet fattar inte kommandot, och inlägget finns bara på egna bloggen men inga "automatlänkar" funkar. (Ursäkta Håkan, men din kommentar försvann i strulet.) Är det någon mer som har detta problem?

    /Scilla

    SvaraRadera
  2. Hos mig ser det jättebra ut och jag sitter här dreglar för det ser så gott ut!!! Vi har mask i våra plommon i år, inte så aptitligt... /Katarina

    SvaraRadera
  3. Åh... vilket bra pepp och inspiration till helgens kok.... Ser ju hur gott ut som helst din marelad.... Har ett plommonträd som ger lite granna... men i år har vi haft sjukt mycket fåglar som kalasat på allt.. Av snälla grannar med två gigantiska plommonträd fick jag därför en hel låda med färdigplockade (fniss) plommon. Hade tänkt göra marmelad och chutney... Det blir nog också ett till kok på äpplen också..... Äppeldrickan är redan nästa slut....

    Kul förresten att du gillar min 'grönsaks-lek' ;-)

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  4. Hej! Ser hur smarrigt ut som helst. Kanske står det nån burk framme i helgen så man kan ta sig en smak... Kram

    SvaraRadera
  5. Syltsocker har jag och plommon i frysen. Kanske ett helgkok. För skorpor har jag också!

    Tack för inspiration!

    Förra året tog jag fram en mängd plommonrecept, men det blev INGENTING. :)

    SvaraRadera
  6. Oj, vad mysigt det måste ha varit att få komma in till en sådan fika, efter ett rejält träningspass vid vedhögen:)
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  7. Mmm, vad gott med plommonmarmelad!! Har inget plommonträd men fick lite plommon av svärföräldrarna för några dagar sedan, de blev dock uppätna direkt :-)
    Ha en skön helg. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  8. Ser himmelskt gott ut, och vilken underbart vacker tekopp. Såna fikapauser förgyller slitet. (Vedstaplingen tänkte jag på då, ditt kokande lät ju lätt som en plätt).
    Kram

    SvaraRadera
  9. Åh, vad du inspirerar mig med dina vackra o goda bilder....Härligt!

    Hoppas att du får en fortsatt mysig lördagskväll!
    Kram T

    SvaraRadera
  10. Hej! Vilken fin blogg du har! Ska kolla vidare, vill bara meddela att du är VINNAREN I MIN TÄVLING!!! Taaadaaa! Maila mig din adress så kommer det två snygga påslakanset på posten! Grattis!

    Ps. Visa gärna en bild när de kommit på plats! Kraaam Lena!

    SvaraRadera
  11. Jättegrattis till de underbara lakanen. Dom har jag verkligen spanat in.
    Marmeladen ser såååå god ut.
    Kram
    Birgit

    SvaraRadera
  12. Mmm vad läckert och vad sugen jag blir.
    Ha en skön helg
    Annika

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails