Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

fredag 15 april 2011

Så vacker - så giftig

I vår by finns ett litet skogsparti som känns lite som en sagoskog. På sommaren klättrar kaprifol i träden och på vintern, när löven är borta, så ser man att många av träden är alldeles övervuxna av murgröna. Att det är svårt att gå in i skogen, man måste från vägen gå ner för en brant sluttning, ta sig igenom björnbärssnår och chansa på att elstängslet som omger den är avstängt, gör den bara ännu mer magisk. Den här gången tog jag dock chansen, för inne bland träden växer det på våren en växt med lysande rosa blommor på bar kvist. I år var jag bara tvungen att få se den på nära håll, så med lillkillen i famnen och kameran i fickan gick jag för att titta närmare på dessa vackra små glesa buskar som växer lite här och där.


Busken heter tibast och är en vacker och väldoftande, men mycket giftig växt. Detta har dock inte hindrat folk från att använda den i medicinska syften, bland annat mot körtelsvullnader . Vill du läsa mer om denna ovanliga (i vissa regioner fridlyst) lilla buske så finns info här och här.

Hoppas att det blir en varm och solig helg!

7 kommentarer:

 1. En sån härlig hemlig skog du har! Ja, tibasten ser verkligen exotisk ut där den står sådär och blommor på bar kvist i den fantastiska färgen och som den doftar sen...

  Ha en skööön helg, kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hvor er den smuk Scilla og usædvanlig med de flotte lilla blomster. Den minder lidt om den vi i Danmark kalder Pebertræ og som koster kassen i plantehandlen :0)

  Rigtig god påske
  Dorthe

  SvaraRadera
 3. Låter som ett litet äventyr att ta sig in i sagoskogen:) Tibasten är både vacker och fascinerande.

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera
 4. Tibasten är fantastiskt fin. Jag vågade inte köpa den för giftighetens skull när grabbarna var små, men en vacker dag stod det en pinne i rabatten och blommade... fågelspridd!! ...och ungarna fick lära sig en ny no-no-blomma.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Your Daphne is beautiful! I never knew it was poisonous. I love your Spring Wreath on the sidebar.

  SvaraRadera
 6. Tänkte önska dig en Glad Påsk och tacka för all härlig inspiration du ger i din blogg.
  Må så gott
  /Karin

  SvaraRadera
 7. Ha en skön påskhelg och njut av det fina vårvädret i trädgården!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails