Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

söndag 3 april 2011

Tusen tack hörni!


Tack för alla kommentarer om vad mina mystiska lökar kan tänkas vara för något! Jag har lärt mig en del nytt, och det är det bästa som finns!

 1. Tidlösa, som blommar på hösten, får blad på våren. Ska vara tre till fyra och komma upp tidigt.
 2. Gamla tulpaner slutar till sist att blomma, och upp kommer bara blad.
 3. Kejsarkrona kan ta många år på sig innan de blommar.
Dessa kunskaper kommer att omsättas direkt i trädgården; gamla, icke blommande tulpaner ryker så fort de överdimensionerade bladen dyker upp i år! (Jag har låtit dem vara tidigare, eftersom jag trott att de kanske blommar nästa år....) Beträffande de mystiska lökarna får de vara kvar. Nu har jag ju benkoll på dem, och till hösten får jag veta om det är tidlösa. Om det är kejsarkrona skulle jag bli mycket förvånad. Det finns inte en endaste kejsarkrona i de närmaste trädgårdarna, så var i all värden skulle de ha kommit ifrån. Men det ser onekligen ut som små kejsarkronor på g...... Dessa växter fanns i trädgården till ett hus vi hyrde, innan vi flyttade till vårt nuvarande hus, och jag kan inte säga att jag är så jätteförtjust i dem. De luktar dessutom illa, även för oss människor.


Den här helgen har varit superskön, även om det inte varit strålande sol. Mängder av gammalt bråte har gått upp i rök (bokstavligt talat), och de flesta rabatterna har blivit rensade. Jag har även flyttat en mycket älskad (men illa behandlad) ros; Stanwell Perpetual, och planterat en vitbrokig låg benved bredvid. Jag tror att det kommer att bli bra!

Hoppas att ni också har haft en skön helg!

9 kommentarer:

 1. Blir kul att få veta vad det är. Kejsarkronor om det nu är det har en bra egenskap och det är att de skrämmer bort sork med sin lukt. Visst har vädret varit skönt i helgen trots att det inte var sol. kram Sophia

  SvaraRadera
 2. Åh, vad härligt vårigt! Spännande mysterium. Kram

  SvaraRadera
 3. Ja det ska bli roligt att få reda på vad dina lökar är för något. Visst har det varit en härlig helg, det låter som ni har fått mycket gjort, själv lullar jag mest runt som vanligt!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Här har det regnat i 3 dagar i sträck..men jag säger bara...väälkommen regnet!!! det är första gången det regnar nu i vår, så nu vill jag ha bort all snö :) Jag längtar efter att se de första livtecknen från trädgården...
  Ni verkar ju inte ha nå snödrivor kvar :)
  /Nina

  SvaraRadera
 5. Så mycket du hunnit i din trädgård redan:)
  Jag vill också komma igång men väntar på att snön ska försvinna.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag är inte heller helt förtjust i kejsarkronan, den är fin när den blommar men den nervissnande plantan tycker jag är jätteful och tråkig. Lukten är också ganska kass...
  Stanwell tillsammans med vitbrokig benved låter bra! Benveden gillar jag mer och mer, och den klarar vinter och barfrost jättebra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Blir spännande att se vad dina lökar var för något! I min trädgård är det alldeles för blött för trädgårdsarbete än men jag hoppas på nästa helg, då vill jag vara ute och börja rensa och få bort allt gammalt ris!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Visst är det fantastiskt att kunna ta del av så många andras kunskap på härliga trädgårdsbloggar!
  Själv har jag ingen aning om vad dina lökar är, men jag är relativ nybörjare när det gäller trädgård vilket är spännande och roligt :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 9. Vilken blomma är det på de två bilderna?

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails