Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

måndag 4 oktober 2010

Dörrkrans och grindpumpor


Många av er andra bloggare har gjort så fina dörrkransar att jag blev inspirerad att göra en med - tack för alla fina bilder ni visar! Hade tänkt göra en med röda lönnlöv, men så hittade jag ett fint metallband som jag ville använda på något sätt.... Då fick det bli en med tuja och lite ljung och lingonris istället.


Jag håller på och lär mig binda kransar så den blev lite rufsig - men det passade rätt så bra tycker jag ihop med mitt skrotfynd. Dottern ville vara med och fick lite ståltråd och en egen halmkrans att greja med. Detta resulterade (med lite hjälp) i ett litet ståltråds-"hjärta" som jag fick. Hon tyckte skulle vara med i mammas krans - självklart fick det vara med!

Pumporna vi köpte på skördefesten åkte självklart upp på grindstolparna. Grindstolpspumpor är en trevlig tradition här i Småland och på Öland. De får ligga där fram till advent. (Varför bara ha dem uppe runt Halloween när de är så fina?)

6 kommentarer:

 1. Jättefint, vad duktiga ni är! Nu blir jag också inspirerad, kanske man skulle våga sig på ett kransförsök? Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 2. Det blev ju hur snyggt som helst:)
  Ska också ta tag i det där med krans, tror jag.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Superfin krans.... gillar yviga kransar!!! Måste verkligen uppdatera min intorkade krans som misspryder dörren ;-). Dotterns skapelse passade ju så fint också.... Snyggt med metallbandet också!!!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Fin krans...blir lite sugen jag med....

  SvaraRadera
 5. Hej hej, och tack för linoljetipsena...Vilken härlig krans du fixar, kan du binda en åt mig också :D

  SvaraRadera
 6. Åhhh, nu vill jag också prova på kransbindning ju... Jättefint!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails