Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

lördag 2 oktober 2010

Skördefest

I dag har vi varit på Öland för att kolla in årets skördefest. Alltid lika mysigt att köra runt bland byarna och stanna lite här och var och köpa pumpor och grönsaker, fika eller kolla hantverk och loppisar. (Tyvärr måste det gå rätt så snabbt och med inte alltför många stop när man är en småbarnsfamilj, men lite pumpor och fika han vi i alla fall med...)


Kan rekommendera Ölands Örtagård i Stora Frö, en mysig butik med mycket egenodlade kryddor. Just under skördefesten är det dock fruktansvärt trångt, vilket i stort sätt gäller alla större ställen på Öland.


Utanför Torslunda hade dom ett stort fält med pumpor för självplockning.


Hur som helst hade vi en mysig dag med familjen; pumpor, fika och en himla massa i och ur bilstolar, barnvagnar och höstjackor. Inhandlade pumpors vidare öden på svenska fastlandet får bli ett annat inlägg. (Det är mycket pumpor nu - jag vet!)

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig upplevelse den måste vara den stora skördefesten !
  Någon gång måste jag nog besöka den för att få uppleva en sådan !
  Önskar dig en fortsatt fin höstsöndag !
  /Marie

  SvaraRadera
 2. Åh..vad fint!! Tänk om man fått vara där!! Öland är så underbart tycker jag. Vilka fina pumpor. Förstår att det var mkt hantverk och annat fint att titta på ..Capellagården skulle jag vilja besöka..Har några av mina klasskamrater som går där, och de stormtrivs..Kul!!Bye// Karina

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag ni haft! Vi skulle åkt dit idag egentligen, men vi behövde en dag hemma, så det får bli nästa år:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Ser härligt ut med alla pumpor!
  Så fint du gjort det på er glasveranda, ser jättemysigt ut!! Det där att ljungen inte får tas in har jag aldrig hört, huuuh - låter ju hemskt. Tur att det bara är skrock :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 5. Kan inte bli för mycket pumpor, de är ju så fina! Och det är dina bilder också! /Katarina

  SvaraRadera
 6. Så himla mysigt det ser ut! Pumpor är ju bara såå fint.
  Ha det bra. Kram

  SvaraRadera
 7. Så trevligt ni verkar haft det... Älskar pumpor så dit hade jag gärna åkt (om det legat närmare....). Det är något riktigt speciellt att uppleva den mängden pumpor..... Kan aldrig blir för mycket..... Finfina bilder också!

  Vilka fina lakan du vunnit!!! Grattis!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails