Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

onsdag 17 november 2010

Köksdetaljer och glögg - Kitchen details and mulled wine


Äntligen har vi fått upp två spotar som lyser upp murstocken i köket, och äntligen kommer det råa teglet med den lilla nischen till sin rätt! (Maken är bra på det där med ljussättnig måste jag erkänna.) Det går sakta men säkert frammåt med vårt kök. Nästa år ska det väl ändå bli färdigt...Nu är det förresten äntligen glöggtider, och varje år brukar det bli en särskild favorit. Godaste glöggen i år tror jag blir blir "egenspetsad" Dufvenkrooks choklad och chili. Det är en alkoholfri glögg, och med en liten men bestämd slatt god cognac blir den perfekt! Man känner en tydlig doft av choklad, och chilin ger ett litet sting. Cognacen gör slut på saftkänslan och skapar en härligt rund och riktigt julig glögg! Vad har ni för favoriter?

8 kommentarer:

 1. Så bra belysningen blev! Vi har tegelvägg som vi borde belysa så där, hmmm... Bra glöggtips, det brukar bli bra om man förbättrar de vanliga som finns i affären! Det börjar nog bli dags för glöggpremiär, känner mig riktigt sugen. Ha det bra!
  Kram,
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Vilken fin mur..hmmm...skulle jag också vilja ha ;)
  Jag gillar att göra glögg på vitt vin...krydda själv och inte ta så mycket socker.
  Smakade chili och chokladglögg förra vintern...den tycker jag också om...

  SvaraRadera
 3. Mamma mia! Hot mama! Så mysigt, så snyggt, så RÄTT!!!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Vi har en liknande tegelvägg i vårt kök och jag tycker att det är en så läcker detalj. Vad gäller glöggen hade mannen svårt att bestämma sig, så han har inhandlat fyra olika sorter varav den ena var en Dufvenkrooks. Kram.

  SvaraRadera
 5. Åh.... så snyggt med en tegelvägg... och en belyst sådan..... Har alltid velat ha en tegelvägg i köket....... Min favoritglögg är nog Blossas starkvinsglögg.... Kanske inte så exotiskt... men klassisk.... Provar dock alltid flera nya sorter varje år.... Man vet ju aldrig.... en ny favorit kan ju dyka upp... Några egna blandningar brukar det dock inte bli...

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Jag bara ääälskar råa tegelväggar. Din var extra snygg med så snitsig belysning. Jag gillar Lucia chokladglögg med lite eget sting i, men i morgon bär det av på shoppingtur och då ska vi försöka hitta någon ny favorit.
  Ha det bra.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Åh, vad snyggt det ser ut hos dig....
  Härliga o inspirerande bilder!

  Jag är dålig på glöggsorter o smaker, men ditt tips lät gott!

  Trevlig helg!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 8. It looks great! Love the setting too, and the food.
  Back at my country my house was all bricks, it does give a very nice atmosphere.
  Love the little pot on top

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails