Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

tisdag 30 november 2010

Julkalender - Advent Calendar


I morgon när barnen vaknat och vi går ner för att äta frukost kommer de att få se den här julkalendern. Det ska bli så otroligt kul att få se vår "stora" tjejs (3 år) min! Lillkillen på 9 månader är lite för liten för att förstå, så den är "laddad" med tjejgrejer; hårspännen, en liten ängel, godis, pixiböcker och lite annat.... Inga stora saker - det är spänningen och överraskningen som räknas! Hoppas att den kommer att hålla flera år framöver, även om en del av "dagarna" kommer behöva bytas ut...


Nu längtar jag till i morgon bitti!

14 kommentarer:

 1. Så fint...det blir alldeles säkert supermysigt i morgon bitti, förstår din längtan. Det är så kul att skapa sina egna traditioner ;)

  SvaraRadera
 2. Men vilken vacker kalender du gjort! Imponerande...... Det blir så fint med notblad...... Vad spännande att få se minen hos dotterna... förstår du längtar!

  Åh..... det är väldigt mysigt med en kalender... det tycker jag verkligen...(även om det på senare år har blivit svårare och svårare att hitta ett smart innehåll). Mina barn är snart 13 och 16 och kalendern har funnits med i kanske 10 år nu, dock i olika skepander. Det roliga är att man ju kan göra lite som man vill. Men ursprungligen fick vi en fin broderad väggbonad av farmor där man skulle fästa paket på siffror. Det visade sig vara väldigt svårt, om det inte var små, små paket.... typ kolor eller annat. Så den använder vi inte längre.

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Så jättefint! :) Dottern kommer att bli överväldigad!
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Så fin kalender du har gjort, barnen kommer att bli överförtjusta. Roligt att du vill delta i min utlottning och tack för att du ger mig så fin reklam samtidigt. Ha en riktigt skön dag!/Merja

  SvaraRadera
 5. Oj,oj, oj! Gör du en till oss nästa år? ( skämt) Fattar att det tog lång tid.. men fin blev den. Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, så fin kalender - väldigt fin!! Är det äkta lummer du använt?
  Det är nästan så att man skulle göra en till sig själv bara för att den pryder upp så fint :-)
  Gillar din hyacintskog också!
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 7. Såååå fin!!! Du är så duktig på att skapa vackra saker, jag är så imponerad! Vi har gått över till helgpaket, men när jag ser din fina kalender blir jag sugen på att göra en med 24...
  Kram,
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Jättevacker kalender och mycket jobb nerlagt, men du tycker säkert det är kul:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Så himla fin!!! Din lilla tjej kommer säkert att bli överförtjust - och jag misstänker att du kommer att tindra ikapp ;-).
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ingela,
  Den är gjord av en girlang som är helt oäkta - men hållbar och stark! Riktig lummer hade nog inte hållit.... är inte lummer fridlyst förresten? PÅ den satte jag fast små gardinklämmor som nästan inte syns. Sen är det lätt som en plätt att hänga upp vad man känner för!

  SvaraRadera
 11. åååhhhh hvem der bare var en
  lille 3 årig pige hos jer :-)

  - Scilla, din blog er med på min
  december top 10.

  Ha' det godt.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 12. Här i huset hade vi också adventskalendrar med småsaker i när barnen var små. Inte så fin som denna dock!! En av kalendrarna hade fack i olika storlekar och det var svårt ibland att få plats med sakerna, så det blev ytterst små paket. Till varje söndag lyckades vi i alla fall få in en adventsstake!!!! Ja, den var inte stor precis, själva staken var gjord i trolldeg och ljusen var tårtljus.
  Ha det mysigt i advent!
  /Ruben

  SvaraRadera
 13. ohhh så fint, när jag var lite fick jag alltid en liten present i en adventskalender, glömmer inte en enda litete suddigum, det var som juveler.minnen som aldrig kommer glömmas!!!
  må gott vännen, varmkram lotten

  SvaraRadera
 14. Hei, først: en kjempefin blogg du har. Jeg dompat bort den helt tilfeldig. Men jeg vil veldig gjerne komme tilbake.
  Adventskalenderen var kjemepfin!

  Jeg har sittet og lest nedover hos deg, og jeg ble veldig inspirert til å lage en slik fuglemater med hønsenetting som du har laget....hm det var en bra ide. Det er så kaldt her også, så vi må legge mat ut til fuglene i hagen.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails