Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

fredag 3 december 2010

Flexibilitet i vardagen - Flexibility in every day life


Skulle baka knäckebröd med dottern medan lillkillen sov. Det började bra, men sen vaknade lillkillen och ville ha mat... Det kan inte ha varit mer än en minut som sista plåten gick över tiden i ugnen, men på något märkligt sätt hade gradantalet höjts från 200 grader till 275. Resultatet blev kolsvarta kakor och en stickande rök som vällde ut ur ugnen och fick ögonen att svida. Brandvarnaren visade sig fungera alldeles utmärkt, och vi var tvungna att öppna tvärdrag för att vädra ut det värsta. Ut försvann även värmen...


Vad gör man då? Man slänger ut de brända kakorna i snön, letar upp favorit-julsången på Youtube och dansar som tokar för att hålla värmen tills maken/pappan kommer hem och eldar i pannan igen. Must be Santa med Bob Dylan är en helt underbar tok-party-julsång som fått oss att börja dansa långdans runt hela huset, en mycket trevlig blivande tradition på julafton! Hela plattan är jättebra tycker jag - bäst faktiskt i julskive-träsket.


(De knäckebröd som blev lagom bakade var förresten supergoda.)5 kommentarer:

 1. Suveränt att du hinner baka med två små barn, och du hann ju nästan färdigt... hoppas ni har det varmt och skönt nu igen:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Tur att du är så positiv! Vad bra att knäckebröden blev goda och vilken tur att ni kunde dansa er varma. Många Kramar

  SvaraRadera
 3. Jag avundas din sköna inställning!!! Själv hade jag nog brutit ihop och blivit tokarg. Jag har aldrig provat göra eget knäcke.....kanske är dags för det.

  Ska definitivit lyssna på Bob Dylan i morgon.

  Ha en skön 2:a advent
  Maria

  SvaraRadera
 4. Som vanligt blir jag imponerad av din flit; baka knäckebröd medan lillkillen sover?! Ja, man kan ju inte bara sitta och rulla tummarna, fniss... Men det låter jättegott (utom de svarta då kanske...)! Skivan låter intressant, måste kollas upp!
  Kram,
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Ha ha, vilket härligt sätt att få upp värmen på. Den låten är underbar - man skulle gärna vilja vara med på deras party, eller hur?
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails