Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

måndag 7 februari 2011

Fler fröer! - More seeds!

Nu har det kommit ännu fler fröer i posten, den här gången från Rara Växter. Både perenner, ettåriga och prydnadsgräs. Särskilt glad är jag över rödmalvan "Zebrina" (bilden till vänster) och hampmalva. Båda dessa malvor ska ha mycket små krav på jorden och trivs i solen, så de ska nog trivas i min trädgård! Jag tänkte även så ett par prydnadsgräs som ska vara perenna om man vintertäcker och har zon 1-2. Det finns många frön, så är det någon som vill ha så kan jag gärna dela med mig och kanske byta till mig några andra roliga fröer!


Perenner:
Mörkblå Doftviol "Queen Charlotte"
Rödmalva "Zebrina"
Hampmalva

Ettåriga/Tvååriga:
Pensé "Ballerina"
Rosenskära "Psyche White"
Pionvallmo "Purple Paeony"

Prydnadsgräs:
Pampasgräs, Vitt "White feather"
Kopparstarr "Red Rooster"





6 kommentarer:

 1. Vilka fina sorter du beställt! Malvan "Zebrina" sådde jag för två somrar sedan, och förra sommaren kom det flera självsådda plantor! Den är jättefin och blommar massor, ända tills det fryser!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Helt ljuvliga bilder du har samlat på dig! Sitter ju här och kokar över av både inspiration och habegär:) måste bara tipsa om en sida som jag lyckats hitta www.frokungen.se
  Ha en fin kväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 3. Den ser fin ut, malvan.
  Vilken härlig tid vi har framför oss nu när man snart får sätta igång där ute.....

  SvaraRadera
 4. Zebrina is beautiful Scilla. Stay warm! Carolyn♥

  SvaraRadera
 5. Vad fin den ser ut, har hört att "rara växter" ska ha så mycket fint att välja på....

  Ha en bra dag!
  Stooor Kraaam från mig/ Therese

  SvaraRadera
 6. Fröer helt i min smak. Den där rödmalvan sådde jag för några år sedan, alldeles bedårande var den och det bästa av allt. Den fröar av sig, hej vilt, och finns lite överallt, härligt.
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails