Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

lördag 12 februari 2011

Utlottning!


Jag har fått äran att lotta ut en signerad roman! "Utan fräls oss ifrån ondo" handlar om pigan MajaLisa Elg i Härja socken, som 1845 dömdes till döden för barnamord.


Berättelsen har dokumentär bakgrund och författaren, Ana Porss, är själv MajaLisas barnbarns barnbarns barn. Eftersom Ana är min mamma, är jag alltså själv släkt i rakt nedstigande led till en kvinna som mördade sina egna barn (dock inte alla barnen förstås). Vad kan driva en kvinna till så fruktansvärda handlingar? Denna hemska frågeställning fick min mamma att börja göra efterforskningar, som i sin tur resulterade i en roman. Boken blev mycket väl mottagen när den gavs ut under Ord och Visor förlag 2005. Här kan man även köpa boken till ett förmånligt pris!

För att vara med i utlottningen gäller:

1 lott - Skriv en kommentar till detta inlägg.
2 lotter - Kommentera och länka till denna blogg från din blogg med första bilden i detta inlägg.

Eftersom jag gärna ger er som brukar besöka min blogg ibland en liten extra chans, får följare av bloggen en extra lott. Samma sak gäller om du har min blogg i din blogglista. Då kan man alltså få 3 lotter.

Om du inte har någon blogg så skriv en kommentar här nedan och lämna en mailadress så att jag kan få tag på dig om just du vinner!

Tävlingen pågår tom 28:e februari.

Kram och lycka till allihop!

27 kommentarer:

 1. Himmel Stina, vad intressant! Jag vill gärna vara med i utlottningen och drar 3 lotter. Blev jätteförvånad, när jag såg att jag inte var följare av din blogg:) Bra med en påminnelse!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. En lott i dragningen. Spännande bok, har aldrig sett den förut!

  SvaraRadera
 3. Oj det låter intressant! Vill väldigt gärna vara med i utlottningen! För största möjliga chans tar jag 3 lotter; länkar förståss och följare är jag redan:) Nu håller jag både tummar och tår, för boken verkar vara riktigt spännande!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. SOM SAGT........Gillar verkligen ditt namn på Bloggen :)


  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter.........
  Ta en titt :)
  Håkan

  SvaraRadera
 5. Hej fina du! Vilken spännande utlottning. Jag vill gärna vara med så klart. Följare är jag ju redan och länkar självklart så jag tar gärna tre lotter.
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Väldigt gärna vill jag vinna boken, intressant historia. Har skrapat ihop tre lotter, länkat, kommenterat och har dig i min blogglista:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Men vilka spännande förfäder du har. Varenda gång det händer ställer man sig ju frågan vad som kan driva en mamma till något sådant. Skulle vara intressant att läsa om. Länkar, hälsar och följer.
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Hei!
  Innom for første gang;)
  Fin blogg;)
  Fine bilder!
  Hilsning fra Beate i Norge;)

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Måste bara läsa den boken=) Hade varit spännande hur eller hur, men desto mer nu sedan man själv fått barn. =O Vill hemskt gärna vara med i utlottningen, har dock ingen egen blogg, jo det har jag men skriver aldrig där=O Tänkte börja men ännu inte fått tummen ur. Följare är jag iallafall=) Kanske går att länka från facebook? ;-)

  Kramar Anna : atorehed@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Jag vill också gärna vara med och tävla om den här spännande boken. Jag länkar från min blogg och i blogglistan finns du redan sedan ett tag tillbaka så jag antar att jag får tre lotter då;) Kram Stina

  SvaraRadera
 12. Vad spännande, jag vill vara med! Jag länkar, och jag var helt övertygad om att jag var följare hos dig men nej det har jag nog glömt att göra, nu har jag i alla fall lagt till mig.
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 13. Hej Stina!
  Vad kul med utlottning, jag är med o länkar från mig....

  Ha en riktigt Trevlig Alla Hjärtans Dag!
  Stoor Kraam/ Therese

  SvaraRadera
 14. Jag tävlar gärna, saknar blogg. Verkligen en bok jag vill läsa! Hälsningar Caroline L
  vitabergenserik@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Hej bästa Stina!
  Dina fröer blev liggande i bilen men jag hoppas att du får dem i dag för jag postade dem i helgen!
  Kramar!

  SvaraRadera
 16. Tar gärna en lott!
  Mvh Annelie M
  a.e.m-49@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Men så spännande den boken lät! Och extra intressant förstås eftersom att det är din släkt det handlar om....... Är självklart med i din utlottning.... 3 lotter!

  Ha en fortsatt fin alla hjärtans dag!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Den boken har jag hört om. Verkar väldigt intressant. Jag vill gärna vara med i din utlottning. Jag länkar. Blir också följare till din blogg.

  Kram

  SvaraRadera
 19. En lott för mej, tack:)

  mari.utan.e@hotmail.se

  SvaraRadera
 20. 1lott! Det verkar vara en läsvärd bok så jag hoppas på turlott. famwarnil@hotmail.com Må gott!

  SvaraRadera
 21. Hej,klickade mig just nu som följare.
  Viklen otäck men intressant historia det finns i din släkt, gör att man själv får lust att forska i sin egen, vem vet vad som gömmer sig i historien.

  Jag länkar från min blogg http://rekoliv.blogspot.com

  Mvh//Eva

  SvaraRadera
 22. Så spännande....jag vill såklart vara med och tar tre lotter ;)))

  SvaraRadera
 23. Hej,


  Jag vill gärna delta i utlottningen, boken verkar intressant.

  Hälsn. Mia

  SvaraRadera
 24. Spännande och fin blogg! Jag tar gärna tre lotter. Kul att hitta hit.

  SvaraRadera
 25. En så spännande bok är det svårt att vara utan. Deltar därför gärna i utlottningen. Tar tre lotter, tack, följer och har länkat i högra sidokolumnen i min blogg: http://nallepuh.blogspot.com/

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 26. Hej!
  Jag vill gääärna vara med och tävla! Älskar böcker och älskar speciellt böcker med verklighetsbakgrund! De får en att tänka till lite extra, jämfört med vanlig skönlitteratur.

  Jag har lagt till mig som följare nu, det är första gången jag är här, på din blogg :) Och länk ligger uppe och kommenterar gör jag nu.
  Det borde väl bli en 3 lotter, eller? ;)

  Ha en fortsatt härlig lördag och en lika härlig helg!
  Kram ia

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails