Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

torsdag 24 februari 2011

Lösaktig och spännande - Easy and exciting

Nu har jag fått flera spännande brev på posten! Bland annat så har gulliga Anna-Karin, som bor i Landet Krokus, skickat en massa aklejafrön. Akleja är en gammal "torpväxt" som det finns nästan hur många varianter av som helst. Detta beror nog på att den korsar sig "hej-vilt" och då vet man aldrig hur de nya blommorna ser ut. Kanske är det därför akleja har använts som afrodisiak. Detta bör man dock absolut inte prova, eftersom växten är giftig. (Den har dock antiseptisk effekt vid utvärtes bruk....)

Bild lånad från alacs.blogg.se

Så nu ska det alltså bli jättekul att så Anna-Karins frön (fick även lupin) och se hur pass pli hon har på sina blommor egentligen. Det borde bli Nora Barlow, Black Barlow, Japansk akleja med mera....

Dessutom har jag fått bl a kronärtskockor från Mimmi med Mimmis Mammaliv och rävsvansar mm från Malinn med I Min Trädgård. Så himla kul, det här att byta fröer med varandra!

12 kommentarer:

 1. Aklejor kan man inte vara utan och som sagt de frösår sig hejvilt. Sådde Nora Barlow för längesen men den har förvandlats till nån annan.
  Ha det gott och lycka till med frösådderna!

  SvaraRadera
 2. Gillar aklejor. Har frösådda Nora Barlow som är underbara. Att dom korsar sig och antar nya skepnader är ganska kul tycker jag. Men hos mig har det inte blivit mycket sånt tycker jag.

  Så himla kul med alla fröbyten.... lycka till nu!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Lycka till med dina aklejor. Jag frösådde Nora Barlow för länge sedan och de kom upp och blev precis som de skulle :-). Om jag förstått saken rätt så är just Nora sortäkta i fröna...har jag för mig...fast nu blev jag osäker

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att de kom fram! Ja det är verkligen kul att byta så här :-). Mmm... akleja är verkligen en favorit hos mig. Tyvärr har vi mest mörk mörkblå/lila varianter i vår trädgård, men jag fick lite Green Apple av Anna-Karin så jag hoppas att de tillför något härligt här i trädgården.

  Ha en bra dag!

  Kram M

  SvaraRadera
 5. Jag är också ett stort akleja-fan, just för att de är så generösa att sprida sina vackra blommor. Att det sen blir lite konstiga färgkombinationer i rabatterna ibland får man stå ut med. Jag fick en rosa akleja bredvid något orange-blommande en gång - huga.
  Kram

  SvaraRadera
 6. De är väldigt personliga och uttrycksfulla, Aklejorna.
  Ha en bra helg ;)

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Tack så mycket för de fina orden du skrev om oss.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Aklejor verkar trivas bra här, jag får massor av nya fröplantor varje år, jättespännande att se vilka nya kombinationer det blir!
  Lycka till med dina sådder!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Veckert veckert med de där mörka snyggingarna!
  Jag skulle gärna vilja vara med o byta fröer, men då måste man ju först skriva ihop en lista nånstans... och dit kommer jag nog aldrig:-/

  Ha det gott, idag kom plussgraderna till oss!
  Kram Hillevi

  SvaraRadera
 10. Vilkej härlig ide att byta fröer med varnadra. Jag har köpt några olika på tradera. Sår man dom som vanligt och gör inget speciellt med dom? HAr bara köpt färdiga plantor innan men jag har någtra olika sorter i trädgården som jag inte vet namnet på.
  Den mörka är jätte snygg.

  Kram anna

  SvaraRadera
 11. Nu har jag haft en helt underbar och hjälpsam läsning på din New York guide. Super bra läsning nu längtar jag ännu mer.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 12. Hej och kul att hitta din blogg....
  Kram Malin

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails