Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

torsdag 31 mars 2011

Någon som vet vad detta är?


Nu skulle jag bli väldigt tacksam om någon av er duktiga trädgårdsmänniskor kunde tala om för mig vad det här är för konstiga lökar. Förra året såg det likadant ut. Det kom upp några stora kraftiga lökblad, men sen kom det inga blommor. Då tänkte jag att det kanske är något som frösått sig och som inte blommar första året. Det finns tidlösa i närheten, men den ser ju inte ut så. Någon enstaka liljekonvalj har jag sett också, men det är det ju inte heller... Vad kan det vara? Funderar på att ta bort dem helt enkelt, för jag tänkte göra i ordning hela rabatten. (Det går i nuläget inte ens att se att det har varit en rabatt... Men, en liten stenkant finns det där - under allt ogräs.) När jag rensade i hörnet för att plantera daggkåpan råkade jag gräva upp ganska stora, avlånga lökar. Trodde att det var tidlösa och petade ner dem igen, men det kanske var dessa växter? Är det någon som vet hur lång tid kan det ta innan nya lökar kommer sig för att blomma? (Antar att det beror på löksort i och för sig...)

Skulle bli väldigt glad om någon av er visste och talade om det för mig!

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Vet inte tyvärr, men du skulle ju kunna ta upp dem och sätta dem någon annanstans, de kanske inte trivs? Och så kan du göra om där du vill...
  Svårt, jag tyckte det var svårt när vi flyttade hit men har tuffat på mig och tagit bort just för att få göra om som jag vill. Här hos oss fanns flera stora gamla rabatter som blivit fulla med ogräs så det var att börja om från början. En hel del saker har åkt på komposten eller dött av flytt, annat har klarat sig och tom blivit finare efter flytt och delning.
  Ha en skön helg
  /Karin

  SvaraRadera
 2. Men är det inte bara några gamla tulpaner då? Jag har läst lite då och då att när tulpanerna blir gamla så kommer det bara blad och inga blommor. Kan det vara så???

  JAg skulle nog göra sonm Karin skriver. Eller sätta de i en kruka och se om det händer något.

  Ha en bra helg! Här regnar det idag, men det känns som lite omväxling från snön iallafall :-).

  SvaraRadera
 3. Tycker också att det ser ut som tulpanblad... mystiskt. Kaninerna fanns i montern med de vackra trädgårdsmöblerna målade i linoljefärg. Vet inte vad företaget heter. Kramar svägerskan

  SvaraRadera
 4. Tidlösa liknar det, de kommer med blad på våren och blommar på hösten utan blad. ha en skön helg/Sophia

  SvaraRadera
 5. Hej Scilla.....det kunne bestemt godt ligne Kejserkrone/Fritillaria imperialis

  se linket her:
  http://www.google.dk/images?hl=da&sugexp=llsfp&xhr=t&q=kejserkrone&cp=6&wrapid=tljp130165482221804&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=J62VTbThFYycOuuF-K8H&sqi=2&ved=0CFQQsAQ&biw=1059&bih=785

  Varme forårs hilsner
  Dorthe

  SvaraRadera
 6. Trudno po tak małych listkach wiedzieć co to jest. Ja bym to przesadziła w inne miejsce i dała szansę. Pozdrawiam

  SvaraRadera
 7. Jag gissar på tidlösa, bladen blir höga och viker sig sedan dubbla, gräv upp och flytta om de står på fel ställe.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. Jag är nästa 99% säker på attd et är en kejsarkrona. Tror att det kan ta några år innan de blommar!
  De äts iallafall inte av rådjur vet jag!

  Cilla♥

  SvaraRadera
 9. Hillo!
  jag satsar också på kejsarkrona... Inte min favorit, men ändå väldigt pampig växt, sägs att dess lök luktar så illa att man slipper sork och annat otyg:-)
  kramkram H.

  SvaraRadera
 10. Tack för senast =0) Trevligt att träffas på mässan och få ett ansikte på personen bakom bloggen!
  Kan tyvärr inte hjälpa till när de gäller de mystiska bladen men jag ser att du har fått lite olika alternativ här ovan...
  Lycka till =0)
  Kram Linda

  SvaraRadera
 11. Jag tycker också det ser ut som tidlösans blad. Men lukten borde avslöja om det är kejsarkrona - eller det är kanske bara löken som luktar.
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails