Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

Sommar året runt - en känsla

Nu när hösten börjar smyga sig på kan man ju börja ifrågasätta titeln på min blogg; Sommar året runt. Ja, det blir ju lite tokigt om man tar det bokstavligt, men det jag syftar på är den där känslan man (eller i alla fall jag) har på sommaren. Att allt är lite lättare. Det är så många som går och suckar när sommaren är slut och jag känner mig själv lite vemodig, men vad då? Ska man bara gå på halvfart känslomässigt nu då till det blir sommar igen? På det sättet försvinner ju 3/4 av livet i någon sorts "nu är det inte riktigt som jag vill"-mentalitet. I år ska jag försöka att inte ta på mig mer vemod samtidigt som jag tar på mig mer kläder. Visst, det blir knöligare att få ut ungar och barnvagnar i novemberregn och snålblåst och ja, det är drygt att vakna på morgonen i januari i ett hus där det är 15 grader och varmvattnet är slut. (Tur att det är maken som eldar - he, he...). Men, det är samma människor man har runt omkring sig året runt och man är fortfarande sig själv där inne under alla tröjor, mössor och vantar. 


Jag skulle faktiskt inte vilja bo någon annan stans än i Sverige - om det alltid är varmt så uppskattar man det ju inte! Nä - jag gillar kontraster! Te och stearinljus i november med tillhörande höststorm utanför, och avkoppling i solen mot en södervägg i april. Däremellan havsbad och julmys! 


Tänk om någon hade kunnat påminna mig om detta när jag stod höggravid och skottade bort vallen som snöplogen hade gjort över vår infart när jag var och handlade i februari. Jag var ju tvungen att få in bilen fort från gatan så att den sura tanten (och andra eventuellt kommande bilar), vars väg jag blockerade skulle kunna komma fram. Samtidigt gallskrek min då två-åriga dotter i sin bilstol och frysvarorna började kännas lite sladdringa... 

1 kommentar:

  1. Love your words about Sweden. This is my son's first Autumn and soon to be Winter. I know he is physically prepared for the dark and cold so he should be well. His sunny disposition will help him through the dark days, I'm sure. Thank you for your sweet comment on my post. I am so happy to be your blog friend. ♥

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails