Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

fredag 29 juli 2011

Alchymist


Vid havet i Kristianopel blommade den här vackra doftande rosen vid midsommar. Det är en Alchymist och en av de vackraste rosor jag någonsin sett. På Flora Linnea kan man läsa att det är en engångsblommande klätterros/rambler från Kordes som blir 2,5 m hög och går att odla upp till zon 4. Den åker direkt upp på min önskelista!

Det regnar, men än är det sommar!
Kram, Stina

10 kommentarer:

 1. Ja, visst var det en härlig resa och Grand Canyon är ju verkligen storslaget!! En helikoptertur där blir något att fira din första professor-lön med så småningom ;).
  ...och jag håller med dig om Alchymist. Jag har den inte själv men den blommar vid mina föräldrars gamla korsvirkeshus och är verkligen helt fantastisk trots den korta blomningen, men där är den något förlängd med hjälp av clematis.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar ros! Här frossar vi i rosor, vilket syns i dagens inlägg. Ha en trevlig helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Hej,
  ja 'Alchymist' är otroligt vacker och klarar sig bra hos dig men vill ha bra jord. Inte härdig till zon 4 men 3 gissar jag, du bor kanske i zon 2? Mitt ex är inte längre i livet.
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Wow!! Om den är härdig till zon 4 så hamnar den högst på min lista också!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Den är snygg, den där alkemisten. Men kanske lite svårplacerad, med tanke på färgen. Skulle dock göra sig perfekt vid en pergola. Hm, något att tänka på.

  Ha en fin dag. Kram!

  SvaraRadera
 6. Den är såå fin! Har precis köpt en och hoppas att det kommer se ut som på dina bilder om några år!

  kram louise

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder på Alchymist, den är otroligt vacker! Min har frusit ner helt de två senaste vintrarna så det har inte blivit några blommor alls! Den växer snabbt upp igen men det är tråkigt att gå miste om den vackra blomningen! Jag kanske borde ge den lite "kläder" nästa vinter, förhoppningsvis kunde det hjälpa den att överleva vintern!
  Ha en fin söndag!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 8. Wauuuw Stina, den rose er da helt fantastisk... Nyd din sommer.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 9. Tjusig! Superbra att kunna se rosorna "live" innan man köper!
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Vilken underbart vacker ros! Tänk om en sån skulle klara sig här, men vad har den för färg? rosa eller aprikos? Lite svårt att avgöra på bilderna.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails