Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

tisdag 15 februari 2011

Vår på köksbänken! - Spring in the kitchen!


Äntligen kan man börja plantera så smått! Visst är det härligt att få lite jord på fingrarna igen - även om man står i köket? För några dagar sedan kom det en härlig hälsning från Charlotta, hon som har underbara Cesars Trädgård ni vet, med fröer. Ampeltomat, limebasilika och två sorters chili - tack snälla Charlotta! Nu har alla frön utom limebasilikan fått komma i jorden.


Jag gillar, som jag sagt förut, att odla i andra saker än vanliga sålådor. (Fast jag måste erkänna att pluggboxar är svårslagna rent praktiskt. Det blir så mycket finare i fönstren om man tar saker som man tycker är vackra! Jag provade även att ta en stickling från mitt lilla olivträd. Hoppas att det kommer att funka!


Så fort det blir plusgrader får allt flytta ut på glasverandan så att de ska få lite mer ljus och inte så varmt som det är här inne. Då brukar de små liven inte ränna iväg allt för fort! (Det har jag ju två som gör ändå!:))

Igår kom det ett ljunglila kuvert till på posten... Skoj, skoj - men mer om det en annan gång!

Kram - och glöm inte att ni kan vinna en signerad bok (mycket spännande och absolut ingen tegelsten - mycket "snabbläst" faktiskt) här på bloggen!

18 kommentarer:

 1. Ser jättevackert ut! Och jag håller med.. Sålådor och plugglådor i all ära.. men inte är de snygga, inte! Jag gömmer undan mina lådor i gästrummet där ingen behöver titta på dem... ;)
  Spännande med lilla oliven - du får visa hur det går.
  Kramar!
  PS. Bra att kuvertet kom fram till slut... Ledsen att du fick vänta!

  SvaraRadera
 2. Åh så härligt att få sätta igång med lite sådder och få känna lite jord i händerna. Fantastiskt det där med fröbytena!!! Håller också med om att det är trevligare att odla i annat än de avsedda plastbyttorna. Det ser verkligen jättemysigt ut där på din bänk!!!!

  Ha det gott!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Mysigt! Det är så skönt att hålla på och pyssla med växter och jord! Spännande att se hur det går för din olivstickling, man kan säkert ta sticklingar av mycket mer än man tror.
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Sticklingar av olivträd brukar funka bra, jag har gett bort många genom åren.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Så härligt med vår på din köksbänk!

  Här kommer en "sen" Alla Hjärtans dag Kram till dig från mig/ Therese

  SvaraRadera
 6. Så oerhört vackert du har det där på köksbänken. Gillar kaklet..vilken vacker färg.
  Måste börja så lite, känner att jag ligger lite efter:)
  Ska nog satsa på så´na där bruna torvkrukor att så i, snyggare än grön plast. Och försöka hitta andra byttor som sagt.
  De där växthuset, tror jag kommer från Enkla Ting, men har inte sett det där i år. De har annars mycket snyggt som jag skulle kunna tänka mig att "knappa hem":))
  Ha en härlig dag!
  Camilla

  SvaraRadera
 7. Vad välordnat och vackert det ser ut där du odlar! Lycka till med oliven!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Hej Stina!
  Visst är det lilla växthuset sött? Jag hittade i en nätbutik som då hette buxus.se men som nu heter gardenhome.se och jag tror de fortfarande har det. Det finns dock en stor nackdel; det är svindyrt! När jag köpte för några år sedan kostade det ca 1500... Men jag tänkte på det som en liten skulptur och på att jag skulle ha det i måååånga år och utslaget på 30 år (eller 50 år, du är ju så ung :)) blir ju årskostnaden inte så farlig... eller hur? Det är gjort i gjutjärn så det lär hålla länge...
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Vilken mysig bild från din köksbänk :=)
  ja, det är härligt men lite jord runt fingrarna igen, kul med frösådder.
  Lycka till!
  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 10. Hej igen!

  Har jag redan skrivit en kommentar till dig? Det har varit så mycket här så jag minns inte.

  Kul iallafall att du ville byta fröer med mig! Skicka ett mejl till mig med adressen så kommer fröerna på posten:-).

  hwitavillan@hotmail.com

  Kram M

  SvaraRadera
 11. So cool. I like your starter pots and your little tags (or seed bag?)

  SvaraRadera
 12. Åh så mysigt det ser ut med dina sådder! Jag längtar efter att få börja på med mina också, men eftersom jag bara har fönsterbrädan att ha dem på så måste jag nog vänta lite till! Allt blir bara så långt och gängligt om jag startar för fort! Hoppas det går bra med din lilla Olivstickling! Ifall du är intresserad så har jag en liten tävling inne på min matblogg:)
  Ha en fin lördagkväll!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 13. Så fint!!! Jag blev himla förtjust i ditt kakel med det mörkare träet ovanför, och visst är det mycket finare att odla i vackrare ting än fula såkrukor av plast (jag använder de gröna dessutom!!).
  Kramar

  SvaraRadera
 14. Ser jättemysigt ut! Vi sådde också idag men det var jord överallt och rena misären. Ska nog så lite allena utan barnen nån kväll! Kramar

  SvaraRadera
 15. Ha, försöker han kliva upp i min järnsäng så trasslar han in sig i myggnätet - och jag tänker då inte hjälpa honom loss. Du har fått en award av mig - välkommen att hämta den.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Vad fint och inbjudande du bjuder på nu lär jag väl också komma igång.
  Tack för inspirationen.
  Annika

  SvaraRadera
 17. Åh, så fint och vackert fröerna kommer att ha det hos dig:) Det ska bli jättekul att se hur det går för dem i ursnygga krukor och allt:)
  Kram!

  SvaraRadera
 18. Hej du byter gärna fröer med dig hinner bara inte gå in idag och titta på dina fröer. men hoppas på mer tid imorgon, kram Gela

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails