Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

torsdag 16 juni 2011

Rosa fluff och silvervita mattor


När paradisbusken blommar är den trädgårdens absoluta medelpunkt. Att en het eftermiddag kunna gå in under ett rosa valv och sätta sig i skuggan och titta ut under de blomtyngda grenarna är ren livskvalitet! Jag kan inte nog rekommendera att klippa till den annars ganska risiga busken så att den blir som en gigantisk plym. Att den dessutom växer där det är riktigt näringsfattigt och torrt gör det ju inte sämre precis...


Nu blommar också silverarven, en fantastisk marktäckare i soliga, lite torra lägen. (Den växer även bra i skugga, men kan där bli lite väl hög för sitt eget bästa.) Eftersom den är så lätt att föröka (ta en reva och gräv ner halva) så kommer den snart vara min trädgårds vanligaste perenn - förutom lavendel förstås.


För övrigt så håller jag mest på och gräver nya perennrabatter. Det är både mycket och tungt jobb, men i morgon kommer grus och sten - då blir det i alla fall omväxling i skottkärran!


Kram!

9 kommentarer:

 1. Vilken härlig rosa buske! Jag har nog aldrig sett något liknande eftersom paradisbusken knappast är härdig här hos oss. Underbar är den!

  Silverarven är vacker, jag fick den av en jobbarkompis i fjol och den har spridit väldigt snabbt i rabatten.

  Ha en fin helg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 2. Hej Stina.
  Smukke smukke billeder du viser.
  Nyd din weekend.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att silverarven är väldigt vacker när den blommar...men sen...njaaee...men det är kanske min som inte riktigt trivs....
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt! Så härlig bilder och det ser verkligen underbart ut!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 5. Silverarven är en klar favorit här! Jag tycker den är jättevacker, och som vanligt föredrar jag den utan blommor! Men den trivs nog bättre hos dig, här får den kämpa i leran.
  Härliga bilder!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar bild, den första. Man vill bara in under busken och njuta.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Otroligt fin paradisbuske, förstår att du gillar den:)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Wow, vilken otroligt vacker paradisbuske, önskar att jag hade mer plats:) Silverarven har en härlig färg på bladen och blommorna är så söta!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Va? Är det så lätt att föröka silverarv?? Ska genast införskaffas och förökas, förökas, förökas;) Den är sååå vacker!
  Kram!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails