Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

onsdag 12 januari 2011

Blomsterälvor - Flower Fairies


Jag måste bara visa den här underbara boken jag hittade i en bokhandel i New York! (Min New York-guide hittar du här.) Jag har alltid varit förtjust i pop up-böcker, men de brukar vara ganska så svårt att få tag på fina sådana här i Sverige.... (Tror det beror på att svenska är ett så litet språk och att böckerna är dyra att tillverka, för om man hittar en fin bok är den oftast snordyr...) Men, är man utomlands (ff a i engelsk-talande länder) kan man göra fynd! Den här boken handlar om hur man hittar blomsterälvor - det gäller att leta efter deras spår och att titta noga. Jag köpte den till min lilla dotter, men ska jag vara helt ärlig så ville jag gärna ha den själv också... Hur som helst gjorde den succé! Vi har letat efter älvor varenda dag i en vecka nu. Ska nog köpa lite glitter att strö i en blomma här och där till våren. Det är nämligen ett säkert tecken på att en älva varit där...10 kommentarer:

 1. De är för gulliga de där Älvorna. Hittade en liknande bok i London för några år sedan, hade mina barn bara varit lite,lite yngre hade jag köpte en direkt :).

  SvaraRadera
 2. Hvor ser den bog skøn ud :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastiskt fin bok...min dotter hade också älskat den! /Stina

  SvaraRadera
 4. Åh så fin! Jag förstår varför du föll för den! Tur att du hade dottern att "skylla på"...
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Förstår att lilltjejen gillar den! Kramar

  SvaraRadera
 6. che bel libro...penso che può far sognare anche un adulto .Un Abbraccio Ornella

  SvaraRadera
 7. What a lovely book. I love fairies, too. What fun you must be having with your daughter. I never thought of sprinkling glitter on the flowers. I must do that for my grandchildren.

  SvaraRadera
 8. Vilken ursöt bok! Det är något speciellt med dom där pop-up-isarna..... Innehållet blir ju levande på nåt sätt! Förstår att du slog till!!!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar bok. Hoppas din dotter hittar älvspåren till sommaren :).
  Kram

  SvaraRadera
 10. Men himmel vilken vacker bok! Älskar också popup-böcker. En av mina högsta önskningar är att någongång få göra en egen. :)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails