Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

onsdag 26 januari 2011

Gamla kartor - Old maps


Det är bara att erkänna; jag älskar gamla kartor! (Undrar om den böjelsen har något namn...) Det är något speciellt med gamla, vackra kartor som, på den tiden de gjordes, var unika och ett konstverk i sig. För mig symboliserar de människans nyfikenhet på det okända, noggrann hantverksglädje, så väl som konst och naturvetenskap. Upp på väggen ska de så fort jag hittar passande ramar! Jag hittade trycken i New York när jag var där för några veckor sedan. Gamla 1700-talskartor - souvenirer helt i min smak!

6 kommentarer:

 1. Hej Stina.
  Jeg er helt enig. Gamle kort er fantastiske, gamle skrift-typer og tegninger i det hele taget, er jeg vild med.
  Hyg dig.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 2. Ja gamla kartor är riktiga konstverk i sig...och det är spännande att se hu världbilden förändrats.

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara instämma. Vi hamnade i en inredningsaffär en gång som hade väggarna täckta av gamla kartor, tidtabeller och biljetter. Sen stod det massor av gamla koffertar och 'trunkar' fyllda med prylar man kunde köpa. Där kunde jag bosatt mig direkt!
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Jättefina kartor, vilken perfekt souvenir! De skulle jag också kunna tänka mig att ha på väggen.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Vackert, såååå vackert! Vi har ett gammalt antikvariat i vår stad där man kan få tag på riktigt gamla kartor. Men det kostar! ;0) Tänk att ha en vägg i ett murrigt bibliotek tapetserad med inramade gamla kartor... Nu väckte du inrednings inspirationen hos mig!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 6. There is always something special about old maps. They make me want to travel for some reason

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails