Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

söndag 16 januari 2011

Vit lavendel - White lavender

I dag har jag gjort en glad upptäckt! Jag håller som bäst på att planera breda rabatter längs vår grusgång upp mot glasverandan, och letar efter en vit, solälskande och torktålig perenn. Det kommer gå åt sjukt mycket plantor så det måste vara ett visst ekonomitänk i det hela också... Då hittade jag en nyhet i Lord Nelsons frösortiment; den vita lavendeln "Ellagance Ice"!

Det där med vit lavendel är ju inte helt nytt, men jag har i alla fall inte stött på vare sig plantor eller frön tidigare, så det här ska bli kul! Fröna ska sås mycket tidigt, i januari-februari, men då ska det vara möjligt att få blommor redan första året.... Så nu ska jag snart fixa årets första sådd - tjoho! Attans dyra frön var det dock! 50 kr (tror jag) för 20 frön eller 9-10 plantor. Dessa frön kommer att sås med andakt.... Hopas att det blir så bra i verkligheten som det just nu är i mitt huvud! Resten av växterna till mina två stora rabatter får bli ett senare inlägg!

7 kommentarer:

 1. Oj så vackert det kommer att bli hos er!!! Älskar lavendel! :) Visst har du koll på att de gror bättre om du lägger dem i frysen i ett par dygn?
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Mmmmm....det är så fint med lavendel. Lavendel brukar fröså sig själv, så får du upp dina fröer så kan du ha många småplantor nästa år.....

  SvaraRadera
 3. Så fint det kommer att bli! Så riktigt glest så kanske det blir närmare 20 plantor:) Det ska bli spännande att ser resultatet så småningom!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Tyvärr har jag inte varit helt närvarande på bloggar den sista tiden och helt missat ditt New York inläg.....helt underbart. Super tack för alla tips det ska jag komma ihåg för jag hoppas på att komma dit till hösten om det vill sig väl villsäga. Ser ut som ni haft en härlig resa med massor att göra.

  Kram anna

  SvaraRadera
 5. Det låter som det blir en fin rabatt! Du får tänka på vad färdiga plantor skulle kostat, kanske 50 kr/st, då är 5 kr ganska OK, eller mindre om du får alla att gro!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Lycka till med dina lavendulor :) jag har faktiskt inte alls kikat i nå frökataloger i år...hm..

  SvaraRadera
 7. Låter superfint!! Jag har aldrig sått några egna plantor så jag kommer att följa detta med spänning.

  Kram Maria

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails