Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

tisdag 8 mars 2011

Trädgårdsdrömmar - Garden dreams

Oj vad tiden springer iväg i bland! Helt plötsligt har
lillkillen fyllt 1 år och vi är redan en bra bit in i mars! Nu bara kokar det av tankar om ängssalvia i motljus, surrande hummlor, daggvåta rosor, knastrande grusgångar och skönt slitna solvarma stenar att gå barfota över...... Snart så! Men, än så länge är det bara på dröm- och planeringsstadiet.... Jag älskar att sitta och skissa över vad jag önskar att vi kunde fixa i trädgården i sommar. Projekten blir alltid fler än vad som hinns med, men man måste ju få drömma - eller hur? (Just den delen är väl egentligen en ganska stor för en trädgårdsälskare i Sverige...)Tur då att man kan förgro fröer innomhus så att det känns som att man är på väg i alla fall! Härom veckan kom det ett brev med en massa roliga fröer från Gela med Gelas Hem och Trädgård - tusen tack!


Här ser ni en skiss över en uteplats som jag skulle vilja göra i sommar. Vi har faktiskt inte någon organiserad sådan, och visst vore det härligt att slå upp glasverandadörrarna, gå ner för en stentrappa och sätta sig på en liten stenlagd uteplats och blicka ut över åkrarna medan solen börjar sjunka ner bakom en ek i förgrunden?Vill även passa på att tipsa om den här helt ljuvliga trädgårdsboken, Gabriellas trädgård, som jag köpte på bokrean. Jag kan bläddra i den hur mycket som helst! Och det fina är att man känner att "jamen, så skulle jag faktiskt också kunna få det om några år". Inga dyra extravaganza alltså - bara kärlek och jord under naglarna! (Oops - potentiellt syftningsfel. Ja, ja - lite kärlek under naglarna har man nog också!)


Solen skiner och snart är Våren här!

12 kommentarer:

 1. Dina trädgårdsplaner ser superfina ut och klart duska drömma! Lycka till! Hoppas presenterna kom fram. Krama på alla!

  SvaraRadera
 2. Ja, palnera och drömma är en viktig del av trädgårdsarbetet tycker jag. Visst är det härligt när man hittar en bok eller artikel som stämmer överens med ens egna visioner!

  Dream on!

  Kram Anna vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Härligt att kunna drömma och planera, det behöver vi:) Tack för boktipset, den boken ska jag hålla utkik efter!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Nu har boken kommit fram, tack igen! Det ska bli spännande att läsa den!
  Jag har en annan bok av Gabriella Dahlman som heter Om grönska och den är riktigt fin, så jag kan tänka mig att den du köpt är bra inspiration!Lycka till med planeringen!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Hej Stina.
  Kærlighed under neglene - Den har jeg aldrig hørt før :-)
  Tillykke med den lille gut og spændende med dine have planer.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 6. Hej tack själv nu är akleja fröna i frysen. Jag har ju grott akleja frön tidigare med gott resultat, men inser att jag verkligen inte kommer ihåg hur jag gjorde då. Minnet är bra men kort. Den boken vore intressant som du lottade ut. Också den du skrev om. Visst är det härligt att kunna sitta och skissa och planera. ha en riktigt fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 7. Herre gud jag menar ju såklart kylen så fel det kan bli.... Kram Gela

  SvaraRadera
 8. Finns väl inget bättre än trädgårdsdrömmar:)
  Uteplatsen som du tänkt ser jättetrevlig ut, ibland kan det vara svårt att få till en passande uteplats om man har ett äldre hus, som jag tror du har?
  Lycka till med planer och drömmar!

  SvaraRadera
 9. Visst är det härligt att planera tärdgården. Mitt problem är oftast att hitta tiden och ron att ägna mig åt det. ofta blir det bara korta stunder och då hinner man inte riktigt komma igång...

  Åh, den boken är mysig. Nu blev jag sugen på att plocka fram den igen, hade lite glömt bort den.

  Din lilla plan ser jättetrevlig ut!!!!

  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Härligt med trädgårdsdrömmar. Gillar din ritning och gillar även Gabriellas fina bok.
  Ups det där var mitt frimärke minsann. Snart finns det inte längre.
  Var tid har sitt
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 11. Kärlek under naglarna.....ja absolut....och en massa jord ;))) för nu är det säsong för det igen ;)

  SvaraRadera
 12. Har också fyllt några skissblock med drömmar, visst är det roligt! Dina planer ser jättebra ut, och snart är det dags!!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails