Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

torsdag 7 oktober 2010

Boktips i höstmörkret


Nu i höstmörkret tycker jag att det är helt oslagbart att krypa upp i favoritfotöljen med en kopp te och läsa en bra bok. här kommer därför ett boktips för dig som (liksom jag) gillar historiska romaner.

Det är ett tag sen jag läste Ildefonso Falcones roman "Katedralen vid havet", men den kommer igen i tankarna då och då, eftersom det är en så spännande och bra story. I 1300-talets Spanien tvingas den livegne bonden Bernat Estanyol fly med sin lille son Arnau till Barcelona efter att han brutalt hamnat i onåd hos sin feodalherre. Den träl som når Barcelona kan bli fri och finna lyckan... Arnau växer upp i en värld där inkvisitionen bestämmer och hans liv länkas samman med byggandet av folkets egen katedral, Santa Maria del Mar. Jag gillar verkligen att läsa en spännande historia där man "på köpet" lär sig något, i det här fallet spansk medeltidshistoria. (Nej, tyvärr är det inte smaskig choklad och fräsch frukt på fatet, utan hästkastanjer och minipumpor. Kolakakan på tekopps-fatet var dock precis vad den såg ut att vara - spröd, söt och lite kryddig)

5 kommentarer:

 1. Det låter som jag skulle kunna gilla boken. Jag tycker också sådana böcker ger något. Du har säkert många sköna stunder i din mysfotölj. Visst den här årstiden är skön också med alla dessa mörka mysiga kväller. Man kan tända upp fina ljus och kanske elda i brasan och så te och bok. Det är mys på en hög nivå.
  Önskar dig en fin fredag och en lika fin helg !
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 2. Härligt...det är ganska ok med hösten för då kan man unna sig att krypa ihop och mysa lite...
  Boktips är alltid bra ;) Jag gillar att läsa men oftast tryter tiden....några minuter innan jag somnar blir det dock alltid.

  SvaraRadera
 3. Älskar att läsa böcker..... och är med i två bokklubbar där vi träffas med jämna mellanrum, käkar middag och pratar om boken vi alla läst.... De senaste åren har det dock varit svårt tycker jag att hinna med att läsa.... förutom på semestrar... De blir mest trädgårdsrelaterade böcker....

  Tack snälla för boktipset... låter som en riktigt höstläsarbok...... Vad din läsarhörna ser mysig ut också...

  Ha det fint i helgen..
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Tack för ett trevligt boktips. Man blir verkligen sugen att inta din läshörna, sno din bok och dricka upp ditt te samt äta den knapriga kakan. Men teet hinner väl bli kallt innan jag kommer fram... Kram

  SvaraRadera
 5. Tack för boktipset. Skriver upp titeln på listan "Böcker att läsa" :-)
  Gillar också att mysa med en kopp te och en bok, speciellt nu på hösten.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails