Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

söndag 1 maj 2011

Tur att dottern vågade!


I vår har det helt oväntat kommit upp en vit fritilaria i vår trädgård! Får ett par år sedan satte jag ett paket lökar, men när det inte kom upp någon lök förra våren trodde jag att de var borta. Men, nu har det kommit upp fem blommor,varav en är vit och resten lila-bruna. Snacka om att jag är rädd om dessa! I förrgår kom min dotter springande och ropade "Jag har någonting som du kommer bli jätteglad över!" Hon hade plockat den vita fritilarian. Vad kan man säga annat än "tack"? Och ärligt talat, det var bra att hon plockade den, för den står sig jättefint i en vas och man kan njuta av den så mycket mer!

Vädret är härligt och det är en ledig dag! Dags att njuta lite i trädgården alltså...
Kram! (Och ursäkta att jag är så dålig på att titta i hos er just nu.)

8 kommentarer:

 1. Vilka härliga överraskningar :-) Både att de dök upp i år och att du fick den vita plockad så snällt av dottern. Det är så härligt när barnen plockar buketter till en. Å tur som du säger att hon vågade plocka den fina blomman så du får njuta av den ännu mer.... :-)

  Hade Kungsängsliljor en gång i trädgården, men så försvann dom. I höstas satte jag nya och nu slår de första snart ut... lycka...

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Det er med at finde en grimasse der kan passe når børnene plukker blomster i haven.......man kan jo godt forstå at de fristes over evne.....når det er sagt så er der ikke noget der kan varme et moder hjerte mere en når en lille barnehånd holder en lille klemt buket frem til en :0)

  God søndag Scilla :0)

  SvaraRadera
 3. ja vad kunde du säga...mer än att bli glad för den gulliga tanken din dotter hade...vad sött..och du kanske ser på den mer nu och oftare än om den stod kvar ute i trädgården...//Karina

  SvaraRadera
 4. Då gäller det att hålla tyst om vad man först tänker......;)
  Och visst är det fint att få in dyrbarheterna i ögonhöjd också ;)

  SvaraRadera
 5. Oj, vilken tur att du kunde vara så lugn, jag är inte risktigt säker på att jag skulle ha varit så cool... och sonen är fullständigt övertygad om att jag hade fått spel! Söt är den i alla fall!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Din dotter är visst som min, hon kom med en av två fritillarior och några julrosor..men det är bra att de plockar det som de tycker är fint. kram Sophia

  SvaraRadera
 7. Härligt att din dotter ser växterna och vet vad du gillar:)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag skulle blivit jätteglad för en plock-bukett, t.o.m en vit kungsängslilja - tror jag. Kan inte minnas att mina ligister plockade buketter till mig, bara hur fotbollarna ven genom rabatterna, så jag fick plocka resterna själv till vaser och försöka rädda så mycket som möjligt av blomningen.
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails