Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

tisdag 31 januari 2012

Äntligen tillbaka!

Hej igen! Nu är jag äntligen färdig men min avhandling (om picornavirus och viral oncolys) som jag kämpat som en galning med de senaste månaderna. Provtrycket har kommit och visst är det ett par ändringar att göra, och sedan är det ju själva disputationen, men nu kan jag äntligen få mitt liv tillbaka! Att börja blogga igen är en självklarhet - för det är ju så roligt!

Här är lite bilder från i somras när familjen reste runt i Skåne. De första bilderna kommer från Marsvinsholm. Jag blev fullständigt förälskad i den förfallna bron som förbinder slottet med parken. Bron är oerhört sliten men så vacker att jag inte brydde mig särskilt mycket om slottet eller konstutställningen i parken. Tänk bara, vilket jobb att göra alla dessa pelare till staketet! Ska man göra något, så ska det göras ordentligt!


Ett annat mindre känt slott är Bjärsjöholm. Det ligger nästan bortglömt och öde vid ett stort jordbruk. När man går in på borggården så är det som att kliva rakt in i en Törnrosa-saga som utspelar sig i Provence.... Snacka om att man skulle kunna anordna en stor grillfest med musik på borggården!


Nu ska jag titta runt hos er lite!
Kram!
Stina

8 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka och stort GRATTIS till färdiga avhandlingen.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Kul att du är tillbaka!
  Ja den bron har ett vackert förfall.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för att du visar dessa två härliga slott! Jag har sett många slott i Skåne (skåning som man är) men inte dessa två. De ska nu direkt skrivas upp på listan över platser att besöka!!! :-)
  Bjärsjöholm ser ju egentligen sådär lagom "charmigt slitet" ut och helt underbart men jag hoppas av hela mitt hjärta att ägarna tar hand om det och inte låter det förfalla helt. Det hade varit sorgligt om det försvann...
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 4. Vad skönt för dig att du är färdig.
  Varför har jag inte varit där?
  Som du säger den där bron är så vacker och fina fina bilder bjuder du på.
  annika

  SvaraRadera
 5. Heeeej gumman!
  Välkommen tillbaka! Skönt att äntligen vara klar med avhandlingen! :)
  Vilka fina bilder du visar. Marsvinsholm har jag hört om tidigare men aldrig Bjärsjöholm. Ser väldigt spännande ut!
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Välkommen tillbaka, du är saknad. Grattis att du är klar med din avhandling skönt att kunna göra annat nu.Jag som bor i skån har inte varit på Marsvinshol men har genast satt det på listan över måli sommar.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder, ett bra tips när man är neråt Skåne! :o) Skönt att vara klar med avhandligen förstår jag!

  SvaraRadera
 8. Välkommen tillbaka! Grattis till att du är klar med avhandlingen!Fina bilder och bron är verkligen något extra!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails