Välkommen till min blogg!

Här skriver jag mest om vår trädgård som vi håller på att göra i ordning. Målet är en mysig trädgård med en blandning av rufsig vintage och stramt 1700-tal. Det ska bli massor av rosor och perenner, välordnad köksträdgård, porlande vatten och rofyllda sittplatser. Här finns även inlägg om familjeliv och lite annat smått och gott. Hoppas att du blir inspirerad!

lördag 4 februari 2012

Nya perennfröer

Äntligen är det dags att så igen! Jag gillar att så perenner för då kan man få många plantor av samma sort och man kan experimentera med fler olika perenner. Förra året sådde jag perennfröer till två rabatter längs grusgången upp till glasverandan. En del blev toppen och annat ska flyttas. Mer om det en annan gång. I år fortsätter jag med tåliga perenner i framför allt blå toner. Bland annat har jag hittat alpmartorn och axmalva vilket jag ser fram emot att se hur det går med. Perenna malvor kan vara lite tjuriga med att gro och behöver ofta köldbehandlas. En del behöver även sås djupt för att gro i mörker. Om någon skulle vilja byta fröer vore det jättekul. Mina fröer hittar du här.

Ha det bra alla sköna!
Stina

4 kommentarer:

 1. Visst är det underbart med alla sådder. Det är lite som om våren kör igång trots -20 grader utanför fönstret. Sådderna ger hopp och våren känns inom räckhåll.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Grattis till avhandlingen, det måste kännas väldigt skönt att vara klar!
  Det är kanske frösåddder jag borde ägna mig åt nu, det är nog en bra bot mot den vinteruttråkning jag lider av... Jag vill inte gå ut!
  Ha det bra och håll tummarna för våren!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Hej Stina! Long time no see! Roligt att du är tillbaka och grattis till doktorsavhandlingen. Ditt Oscar Wild-citat är klockrent! Min man är en grym morgonmänniska och söndagsmorgnar brukar han tvinga upp mig för att samla ihop tvätt för han "måste tvätta innan det blir kväll" (jo, han är martyr också! - och ja, han kanske har rätt i att halv 11 inte är direkt morgon men ändå...). Han ska absolut få en egen tavla över sängen!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar blogg!!!!Kul att du hittat till min, Det blev jag glad för!Såg att du varit i Kristianopel....min favoritplats på jorden, Visst är det underbart där OCH rosenträdgården är magisk!
  Ha det fint
  Lotta

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails